Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков не е виждал

...
Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков не е виждал
Коментари Харесай

Песков за критиките на Пригожин: Нищо не сме видели, имахме много гости

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков не е виждал и не може да разяснява материалите на създателя на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин за доставките на боеприпаси и положението на нещата в Бахмут, предава ТАСС, цитира БГ он ер.

" Нищо не сме видели, нищо не мога да кажа ", призна той в сряда, отговаряйки на въпрос на публицисти дали в Кремъл са гледали материалите на Пригожин.

" Вчера знаете какво правихме, имаше доста посетители, доста събития ", изясни Песков, представен от " Фокус ".

На 9 май водачите на седем страни от Оперативно-наблюдателно дело дойдоха в Москва, които дружно с съветския президент Владимир Путин следиха парада на успеха, поставиха цветя на Вечния огън и Могилата на незнайния боец и разговаряха на неофициална закуска.

Във вторник в Telegram канала на пресслужбата на Пригожин беше оповестено видео, в което създателят на ЧВК дава прогноза за идното контранастъпление на въоръжените сили на Украйна на Бахмутското направление, както и че ЧВК продължава военните дейности в региона.

Шефът на съветската формация " Вагнер " упрекна съветска военна част, че е избягала от позициите си край Бахмут в Украйна, и съобщи, че страната е неспособна да отбрани страната си, съобщи Агенция Франс Прес. Евгений Пригожин, чието въздействие набъбна извънредно доста в настъплението на Москва в Украйна, през последните дни разгласява серия от язвителни видеоклипове, в които нападна съветското военно управление.

" Днес едно от подразделенията на Министерството на защитата избяга от един от нашите флангове, разкривайки фронта ", споделя Пригожин във видеоклип. Той заплаши, че ще изтегли бойците си от Бахмут на 10 май, в случай че не получи извънредно нужни муниции.

Пригожин съобщи, че бойците бягат поради " нелепостта " на командирите на съветската войска, които съгласно него дават " незаконни заповеди ".

" Войниците не трябва да умират поради безспорната нелепост на своето управление ", сподели Пригожин. Той пусна видеото в " Деня на успеха ", когато Москва чества триумфа на Съветския съюз над нацистите във Втората международна война.

По-късно денем съветското министерство на защитата съобщи в изказване, че " щурмовите войски " - нормално това е отпратка към частите на " Вагнер " - " не престават да се борят в западната част " на Бахмут. Министерството съобщи, че съветските десантчици " оказват помощ ", без да загатва обвиняването на Пригожин, че бойците изоставят постовете си, предаде БГНЕС.

Въоръжените сили на Украйна разгромиха елементи от 72-ра бригада на Сухопътните войски на Русия край Бахмут, Донецка област, заяви основателят на полка " Азов " и водач на партията " Национален корпус " Андрий Билецки.

„ В резултат на настъпателните дейности на Трета обособена десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна бяха разрушени подразделения на 72-ра бригада на Руската федерация. Всъщност шеста и осма рота от тази бригада бяха изцяло унищожени “, сподели Билецки.

В канала си в Телеграм Трета обособена десантно-щурмова бригада (3 ОШБр) от състава на тактическата група „ Азов “ разгласява фрагменти от интервенцията. 64 съветски окупатори са били премахнати, а други са взети в плен. Унищожени са и доста единици съветска военна техника.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР